A villanyszerelő táskája

Soha nem gondoltam, hogy egy villanyszerelő ennyire meg fog szégyeníteni. Természetesen ne valami kültéri, nyilvános megszégyenítésre gondoljatok, az egész csak a fejemben történt, de nagy hatással volt rám.

Szóval, befuccsolt az irodában néhány vezeték a falban, és muszáj volt hívnom valakit. Fogalmam sincs, hogy mit csinált, mivel ehhez nem értek, én ügyvéd vagyok, de megoldotta a gondot. Egy azonban biztos: a tizenöt éves praxisom alatt soha nem voltak még olyan elegáns táskáim, mint a villanyszerelőnek. Egy kisebb bőr oldaltáskával érkezett, ahol a mindennapi dolgai voltak, valamint egy nagy, bőr utazótáskával. Végül is megértem a döntését, hiszen rettenetesen strapabírónak tűntek.

Én meg ránéztem a saját hátizsákomra, ami azon túl, hogy teljesen fekete volt és felirat mentes, semmiben sem különbözött egy gyerek iskolatáskájától. Ekkor döntöttem el, hogy veszek magamnak egy férfi oldaltáskát. És képzeljétek, voltam olyan bátor, hogy miután megdicsértem a villanyszerelő táskáit, rákérdeztem, hogy honnan vásárolta. Ekkor ismerkedtem meg a Bagbox bőr táskák webáruházával.

Őrületes választék volt az oldalon (de mondjuk felismertem az utazó táskák között azt a típust, amiben a villanyszerelő a kacatjait hordta magával). Nekem azonban egy jó kis oldaltáska kellett, amibe a saját kacatjaim férnek el, amelyek kilenc a tízből esetben A4-es oldalakat jelentenek. Egy fekete, elől zsebes, elegáns férfi bőr oldaltáskát választottam ki. A fekete színhez nagyon ragaszkodtam, valahogy mindig is ez volt a kedvencem. A táska egyébként nagyon szép selyemfényű bőr volt, nem az a sportos, néha ócskának tűnő fordított meg koptatott bőr. Két nagy rekesz is van a táskában, amelyekbe bele férnek az A4-es papírjaim, valamint két első kisebb zseb, külön kapcsokkal zárva.

Azért is örültem a táskának kifejezetten nagyon, mert tudtam, hogy nagyon tartós lesz, sokáig fogom tudni majd használni. Ha nem hiszitek el, csak annyit mondanék, hogy a villanyszerelő már négy éve cipelte a bőr utazótáskájában a szerszámjait és kacatjait, minden munkanapon ledobva a piszkos földre azt, de még mindig nagyon jó állapotban van. Azt mondta, hogy még semmilyen nagyobb sérülést nem vett észre rajta. Az oldaltáskája neki is új volt, de azelőtt például egy másikat használt, amit még az édesapjától örökölt használtan, és az több évtizedig vele tartott.

Hiába, na, a bőr termékek mindig nagyon megbízhatóak. Én is azért adtam ki egyszerre ennyi pénzt ezért a táskáért, mert tudom, hogy most évekig nem kell majd újat vásárolnom. Sőt, ha leosztom évekre ezt a pénzt, nemhogy kevés lesz, hanem szinte minimális a kiadásom, amit rá szántam.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.