A baj nem jár egyedül

Az, hogy értenék bármit is a villanyszereléshez, azt hatalmas túlzás lenne leírni – inkább azt mondom, hogy ha van egy probléma, akkor azzal megpróbálok egyedül megküzdeni.

Mármint, legalább megtalálni a szakembert, aki tud nekem segíteni.

De mit tegyek, hogyha a baj nem jár egyedül, és egy adott pillanatban minden, ami elromolhat, az mintha összeesküdne a többiekkel, meg is teszi?

Mert oké, hogy egy elektromos dolgot el tudok vinni a szervízbe, de még az én villanyszerelési kísérleteimet is tönkreteszi, ha emellé az autógumim is kilyukad.

Ha nem sikerült volna egy gumi kereső oldalt találnom, akkor lehet, hogy még ma is itthon ülnék a villamos problémámmal együtt, és nem tudnám, hogyan lépjek tovább.

Ez a nagyon szerencsétlen napom úgy kezdődött, hogy amikor felkeltem és reggelit akartam volna magamnak csinálni, akkor kiderült, hogy a mikróm nem működik, szikrázik, és úgy döntöttem, hogy a kocsimba beülve elviszem egy szervizbe.

Kiderült azonban, hogy pont azon a reggelen kellett az autógumimnak is kilyukadnia, így még csak el se tudtam indulni a szervizbe!

Ha eddig lelkes is voltam, hogy végre megoldok valami műszaki problémát egyedül, az most egy csapásra elszállt, mert egy kerékcserét már biztos nem fogok tudni megcsinálni.

Ezért inkább fel is hívtam egy ismerősömet, akiről tudtam, hogy valószínűleg segíteni fog, és megkértem, hogy jöjjön át a következő nap.

Ekkor azonban jött az újabb nehézség, mert bár megígérte, hogy segít az autókerékkel, azt is mondta, hogy próbáljak meg addig rendelni egy új gumit, hogy maradjon a kocsimban egy tartalék gumi is.

Hát, ha azt mondtam, hogy a villanyszereléshez nem értek, akkor az autógumi rendeléshez még kevésbé.

Szerencsére azért valamennyit segített: ajánlott ugyanis egy gumi kereső oldalt, ahol az autóm márkája szerint is megrendelhettem azt az abroncsot, amire szükségem van, így nem okozott még nekem se nehézséget a művelet.

Annyit még mondott, hogy a keréken is megtalálom ezt a típust, és ott meg tudom erősíteni, hogy jót választottam-e, úgyhogy ennyit még meg is tettem.

Mivel délelőtt rendeltem meg a gumimat, másnap már meg is érkezett a házhozszállítással, az előtt, hogy a barátom is jött volna segíteni.

Így aztán ő már a teljesen új gumit tudta felrakni.

Úgy egyeztünk meg, hogy mivel meséltem neki, hogy egy másik javításra is sort kell mér kerítenem, hogy elvisszük a mikrohullámú sütőt együtt a szervízbe, majd a kocsival még elmegyünk egy autóműhelybe is.

Ez azért fontos, mert ott még ellenőrzik a kerekemet, hogy biztosan ne legyen vele semmi baj azért, mert otthon csináltuk meg.

Még ráhúztak egy kicsit a kerékre, illetve csináltak valamit, amit kiegyensúlyozásnak hívtak, és elvileg szintén arra hivatott, hogy jobb legyen a vezetés.

Mikor hazaértünk, nagyon megköszöntem barátomnak a segítségét, és adtam neki egy kis süteményt, amit pár napja sütöttem.

Még azt is mondhattam már neki, hogyha legközelebb ilyen eset lesz, akkor már egyedül is meg fogom tudni – legalábbis a mikrót, és azt a részét, amihez a gumi kereső oldal szükséges, mert azért a kerékcsere még mindig nagy kihívás lenne.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.