Biztosítéktábla csere és egy szuper ötlet

Még 16 éves lehettem, amikor egy bevásárlás után, arra mentünk haza anyával, hogy füstöl az egész lakás, miután ajtót nyitottunk. Kiégett a biztosítéktáblánk, és a falban több vezetékünk is. Nem volt kérdés, hogy azon nyomban villanyszerelőt hívunk és megjavíttatjuk a biztosítéktáblát. Végül kijött a villanyszerelő és kicserélte a komplett táblát és a megégett vezetékeket is. Nagyon beszédes volt a villanyszerelő, főként azért, mert éppen akkortájt készült el az elektromos fűtés a lakásában.

Nagyon sokat mesélt nekünk, mintha csak régi barátok lennénk. Sokszor használt szakzsargont, így nem is mindig tudtuk követni, hogy pontosan most miről is beszél nekünk. Mindenesetre megláttuk az elektromos fűtés előnyeit. Úgy gondoltuk, hogy az akkor épp építkezésbe kezdő nagynénéméknek ez jó ötlet lehet. Nem igazán gondolkoztak sokat, miután a villanyszerelőével hasonló elánnal előadtuk, milyen jó is az elektromos fűtés hosszútávon. Meglátták benne egyből a potenciált, hogy végre nem kell majd többet gázszámlát fizetni, hisz tudjuk jól, hogy egy-egy kevésbé jól szigetelt lakásban vagy házban, rengeteg gáz elhasználunk télen. Szerintem mindenki fizetett már ki életében horribilis gázszámlákat, ezzel szemben az áramszámla mindig alacsony marad, nem titok, hogy melyik az olcsóbb.

Juditéknak nagyon tetszett az ötlet, így nem is telt el sok idő, mire átváltottak elektromos fűtésre. Ők mindig is szerették megragadni a spórolásra való lehetőségeket, és ezért képesek voltak áldozatokat is hozni. Az elektromos fűtés Magyarországon még kevésbé elterjedt, mint például a nyugati országokban, de bízok benne, hogy nálunk is „divat” lesz, hiszen azzal az ózonlyuk ellen is fel tudnánk lépni. Próbáltam Juditot is rávezetni erre a szálra, de annyira nem találtak be a szavaim, süket fülekre találtam.

Talán, ha elkezdenem én is reklámozni a tágabb ismerősi, baráti és akár tovább a családi köreimben, hogy mégis mennyi előnye van az elektromos fűtésnek, akkor lehet, hogy többüket is meg tudom győzni róla, hogy gáz helyett, fűtsenek elektromosan. Rajtam aztán nem fog múlni!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.