Fogorvosunk már van, az a lényeg!

Kitaláltam, hogy kicseréltetem a házban az összes égőt ledesre. Hogy miért? Igen, tudom, hogy drágák ezek az égők a hagyományoshoz képest, de anyám a tavalyi évben szintén megtette ezt a lépést, és az ő sokkal kisebb háztartása is majdnem százezret spórolt az első évben ezen a műveleten. Ebből kiindulva gondolom, hogy nekünk is sokat hoz majd a konyhára. Három lányom van, a villanyok egész nap égnek, mert ugye mindent nagy fényben kell csinálni, a sminkeléshez, öltözködéshez nem elég a kis lámpa, de nem ám!

Szóval belevágtunk a projektbe. Úgy tervezetem, hogy havonta 10 égőt cserélek ki, így el fog tartani egy ideig a teljes folyamat, de persze egyszerre nem megy. Egy családban mindig van valami kiadás, amivel készülni kell, például én most nem olyan régen szembesültem a ténnyel, hogy nem húzhatom már tovább, meg kell csináltatni a fogamat.

Már évek óta sok probléma van vele, de mindig találtam olyan helyet, ahova jobban kellett a pénz, mint az én fogsoromra. Most, hogy az orvos közölte, hogy innentől nem csak csúnya lesz, hanem fájni is fog, nincs mit tenni, bele kell vágnom, mert tudom jól, mit művel az emberrel a fogfájás. Az annyira borzasztó tud lenni, hogy teljesen cselekvőképtelenné tesz, és azt én, mint családfenntartó nem engedhetem meg magamnak.

Szerencsére az orvos kiválasztásával nem kellett sokat vacakolnom, mert a húgom ugyan ebben a cipőben járt, és ő rábukkant egy szuper helyre, a legjobb fogorvos Budapest budai részén,   ez egészen biztos, ott található. Az ember mindig fél, ha fogorvoshoz kell menni, de ő kedves, és megértő, nem kínoz, csak odamész, megcsinálja, amit megkell, és a rossz élmény, amihez az ember szokva van, egy ilyen helyen mindig elmarad. Legalábbis ezt mesélte a testvérem, de hiszek neki, és nekem ez elég ahhoz, hogy én is oda menjek.

De pénzt kell csoportosítani erre a projektre, hiszen nem két fillér, ha az ember az egész fogsorát meg akarja csináltatni, és nekem most nem akarat kérdése. Ha akarom, ha nem, megkell. Szóval ebből a szempontból is jó befektetésnek tartom az új égőket, mert ha anyám spórolt vele százezret, mi, a lányaim miatt vagy 2-3 százat, és abból már majdnem kijön a fogam. Nem mindegy, hogy egyben kell összespórolni, vagy elcsoportosítjuk valahonnan, még ha egy részét is, de akkor is könnyebb.

Szóval ezen a projekten vagyok rajta, és remélem, beváltja a hozzá fűzött reményeket. Ha anyámnak ment, menni fog nekünk is, ezt remélem. És akkor, ha már a fogam árát visszaspóroltuk, a következő évben mehet a megspórolt összeg egy másik projektre. Mondjuk az asszony fogazatára. Vagy a gyerekek fogszabályozójára. Fogorvosunk már van, az a lényeg!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.