Villanyszerelőként imádok beszélgetni az ügyfeleimmel

Azért is szeretek villanyszerelő lenni, mert a kihíváson túl, amit egy adott probléma jelent, mindig új emberekkel ismerkedhetek meg és új ismeretek szerezhetek. Persze, bevallom, hogy van amikor ez egészen rosszul sül el. Mármint vannak emberek, akik teljesen érthetetlenül viselkednek, ok nélkül gonoszkodnak, nem akarnak fizetni és a többi. Sok furcsaságot és rossz dolgot tudnék mesélni nektek, de ma nem erről akarok beszélni, hanem inkább a jó dolgokról. Sok helyen megkínálnak kávéval meg süteménnyel, és van, ahol kedvesen elcsevegnek velem, amíg dolgozom. Mondjuk ezzel nem akarom azt mondani, hogy aki nem cseverészik, az rossz ember, mert tudom és elfogadom, hogy vannak befele forduló, csendes emberek, akik nehezen nyitnak idegen emberek felé. De mivel és kifelel forduló vagyok, azok a munkanapok telnek a legjobban, amikor hozzám hasonló emberekkel találkozom és el tudok velük beszélgetni. Ha találunk közös ismerőst, vagy bármilyen más közös alapot, szívesen pletykálgatok is, de ha nem, akkor egyszerűen meghallgatom az Ő életüket és mesélek nekik az enyémről is valamennyit. Aztán, ahogy már mondtam, ilyenkor sok mindent megtudok, megismerek. Nemrég például egy szuper ötletet kaptam arra, hogy honnan vásároljak a gyerekeimnek és az unokahúgaimnak és unokaöcséimnek ajándékokat.

Tudjátok, amennyire szeretek beszélgetni emberekkel és emberek között lenni, annyira utálok üzletbe járni. Valahogy teljesen elveszi az életkedvemet az a sok polc, tele mindenféle holmival, amiből választani kell, amiknek figyelni kell az árait. Valami sokkal gyorsabbra vágytam mindig is. És épp egy ügyfélnél vezettem be az áramot az új garázsába, amikor beszélgetés közben elpanaszoltam neki, hogy a legkisebb gyerekem egy barney plüss játékot kért szülinapjára, a feleségem pedig most épp betegeskedik és rám bízta az ajándékvásárlást, mert őt épp eléggé megterheli a tortasütés és a készülődés. Akkor még öt napom volt a szülinapig és nagyon aggódtam, hogy honnan fogom beszerezni a játékot, mert semmi kedvem játékboltokba járkálni és keresgélni. De az ügyfelem megmutatta nekem a jatekwebshop.eu weboldalt és minden egy csapásra megoldódott. Még ott nála, gyorsan megrendeltük a plüss játékot, haza, hozzánk, mivel a feleségem úgy is otthon van most, a gyerekek meg általában oviban és iskolában vannak napközben. Természetesen az elején izgultam, hogy mi lesz ha nem lesz barney plüssük, hiszen egyből megtetszett a webshop lehetősége, de féltem, hogy nem fogom tudni kihasználni. De potyára aggódtam. Persze, ha előre tudom, hogy több, mint 15.000 játék van a webáruház kínálatában, akkor eszembe sem jut aggódni.

Na de mindez mindegy, mert nagyon jól megoldódott a dolog. Este elmeséltem a feleségemnek, hogy pár napon belül érkezik az ajándék, és ezentúl bármikor szükségünk van bármelyik gyereknek valamire, akkor nyugodtan rendelhetünk innen, mert itt mindent van. Nem hitte el, hogy ennyiféle játék lehet egy helyen, úgyhogy muszáj volt megnéznünk az oldalt. Mint észrevettük, nemcsak játékok vannak, hanem egy olyan kategória is van, hogy iskola. Nyár vége fele haladva ez keltette bennünk a legnagyobb érdeklődést. Megnéztük az alkategóriákat is: iskolatáska, hátizsák, ovitáska, tolltartó, tornazsák, írószer, füzet, tisztasági csomag, uzsidoboz, uzsitáska, füzetbox és dosszié, pénztárca, neszesszer, válltáska, övtáska, laptoptáska, (party kellékek, gyerekszoba dekoráció), zsírkréta, gyurma, filctollak, tollak és ceruzák, valamint írószer kiegészítők. Hát teljesen felvillanyozódtunk, hogy idén végre kihagyhatjuk a nehézkes tanszer-vásárlást. Egyszerűen csak kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk megvenni és valaki más összeállítja ezt számunkra. Persze azt nem értem, hogy a party kellékek és a gyerekszoba dekorációk miért is vannak az iskola kategória részeként feltüntetve, de gondolom azért, mert máshová még ennyire sem találnak. Na de mindegy, szerencsére senki nem kötelez rá, hogy közülük is muszáj vásárolnod valamit. Csakis azt kell megvenned, amire szükséged van, és ahogyan a törvény is előírja, elállási jogod is van a termékektől, tehát akár vissza is küldhetjük majd, ha valami nem tetszik. Ehhez még elállási nyilatkozat minta is található a weboldalon, úgyhogy nem kell kínlódni a megfogalmazással sem.

A barney plüss megérkezett időben (a szállítási idő 1-3 nap, úgyhogy ez várható is volt). A legkisebb csodabogaram pedig nagyon örült az ajándékának. Semmi sem jobb érzés, mint boldognak látni a saját gyerekeidet. Teljesen elérzékenyültem, miközben a szülinapi ünnepséget tartottuk.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.